Drömmen
Tornet Skolan
Häxbrev
Sagan Om
Drömmen Bildarkivet
Boken om Tarot & Häxkonst Föreläsningar & Events Föreningen: Jolandas Vänner

En gång i tiden för länge, länge sedan, då datorn ännu låg i sin linda, och posten fortfarande var Posten, startade Rosie Jolanda den Tredjes brevkurs i Häxkonstens Ädla Utövande. Fyra brev utkom per år, och efter några år hade kursen ca trettio deltagare spridda över hela Sverige, från Haparanda i norr till Hälsingborg i söder. Dessa brev blev sedermera embryot till Jolanda den Tredjes hemsida på Postens IT-satsning Torget, som i sin tur med tiden ingick i boken Jolanda den Tredjes bok om Tarot och Häxkonst. En ny bok är nu under konstruktion. Krax Pax


Den Store Anden

TheAct  

Gudinnan, den stora modern återföds, i vår tid nu.
Alla är vi förankrade med urmodern, vi stammar alla ur den stora moderns livmoder. Vissa av oss känner extra starkt att vi vill ta del av den shamanska kunskapen, vi känner oss kallade. En ung person som känner sig dragen till häxkraften har ofta varit trollkvinna/shaman i flera tidigare inkarnationer. Eldhärjningarna på femton och sextonhundratalet brände nog bort en väldig massa människor med kunskaper om den gamla religionen, men allteftersom tiden går, så återföds dessa själar, och kunskapen återerinras. Vi som drömmer tillsammans återinstallerar gudinnan på hennes rättmätiga plats bredvid guden. I vår egenskap som medskapare återskapar vi jämvikt och harmoni bland människorna.

 


Magi - Läran om Energi

 

En ros har sin energi, en gråsten sin. Ja, varje växt och varje mineral har sin egen specifika energi. Liksom varje djur innehar olika energi och kunskap baserat på djurets vanor och tillvägagångssätt. För det mesta lär djuren oss människor att vara den vi är.
Aldrig ser man en hund som hellre vill vara en groda. Hunden är nöjd med sin form. Åska, regn, sol, vind, planeter, gudar och gudinnor, allt har sin energi.

Det som hände en idag hände hela en själv. Därför var det magiskt, och därför blev man som berusad. Man drömde bortom fantasin in i det område som är reserverat för shamaner, för siare. Den ensamma världen där galenskap och geni möts är välbekant för en person som utövar magi.
Ens öde är att vandra där i denna dimensions stora mysterium. Man ska aldrig tro man har hittat den här vägen enbart för att man har arbetat hårt och länge, genom många livstider. Man är nu och för evigt på den ultimata resan, det största äventyret följer ens väg längst med den magiska vägen.

 

Att bli sin egen Botare

 

Var och en sin egen Skapare. Det finns ingen annan där ute som har bestämmanderätt vad det gäller häxan. Hon/han har själv skrivit sin egen livsbok, själv avtalat sina möten med andra människor som enligt avtal skrivit in henne/honom i sina livsböcker, liksom hon/han har skrivit in dem i sin karmabok. Häxan är inget litet lamm i Herrens flock, häxan är en varg som styr sina egna vägar. Hon avgör alldeles själv vad hon/han får, och inte får, så länge det är med respekt för allt levande, och hon/han väntar inte på en prins/prinsessa som ska komma och lösa hennes/hans problem. Häxan måste ha modet att utmana sina egna rädslor, öppna alla garderobsdörrar  i sitt psyke och identifiera alla skelett, vara ute i skogen i den svartaste natten, yla som sin syster/bror vargen mot månen, och känna elden i sin mage som extaskraften, passionen, skapelsens kreativa energi.

Var och en fri att skapa sin egen magiska väg genom livet!

 
Spöken & Andar
Livet är som en dröm, rätt vad det är vaknar man. Och då är man död! Och undrar vad det där var för en underlig dröm egentligen, och vad fort alltsammans gick …….

 

Våra förlevande här i Norden, Vanerna, trodde liksom de nordamerikanska indianerna på själens odödlighet samt dess fortsatta jordeliv i en ny kropp.
Att dö var för dem att återvända till den stora modern, Hels Rike, som fanns under jorden. Mellan jordeliven tillbringade våra förlevande en viloperiod hos Hel. Det var en välsignad tillvaro som var ljus och fylld med glädje.
Där träffade man alla sina familjemedlemmar som också befann sig hos Hel.

Att kalla ett spöke för spöke är lite nedsättande på sätt och vis. I shamanskolan säger man förfäders-, och förmödra- andar, alla dem som har vandrat på den här planeten i fysisk form, men som nu existerar i ren ande form. Klädda i sin andedräkt!


 

Brott och Straff

Rättvisan  


"If only the war on poverty was actually a real war, we would put money into it."Summa summarum är att om det inte fanns några övergivna och hungriga barn, så skulle inga myndigheter och inga läkemedel mot ångest behövas. 

Allting är fött av Kvinnan

 
Ur Drömmandets Konst av Carlos Castaneda: Trollkarlens kunskap är att universum är utpräglat kvinnligt och att manligheten bara är en sidogren av kvinnlighet, så ovanlig och därför så åtråvärd. Don Juan sa att kanske är det så att knappheten på manlighet är skälet till männens omotiverade dominans på vår planet.

Gudinnan, den stora modern återföds, i vår tid nu.
Praktiskt taget så gott som alla ursprungsbefolkningar på jorden baserar sin världsåskådning på en helig modersgestalt. I Mellanöstern hette modergudinnan Ishtar, samerna kallar henne moder Akka, vanerna kallade henne Hel, i Egypten heter hon Isis. Även kristendomen har Guds Moder Maria. I gamla testamentet står det om det tusenåriga riket. Nu har de tusen åren passerat! 

Utdrag ur da Vinci koden av Dan Brown, s.492, precis i slutet: " Pendeln har svängt. Vi har börjat förstå riskerna med vår historia … och vårt destruktiva levnadssätt. Vi har börjat ana behovet av att återupprätta det kvinnliga.’ Slut utdrag. Och här de allra sista meningarna ur boken: Langdon höjde blicken mot himlen och genom glaset såg han den praktfulla stjärnhimlen. Som ett sorl av andar i dunklet hörde han ekot av bortglömda ord. Sökandet efter den heliga Graal är en strävan efter att få falla på knä inför Maria Magdalena. En resa för att be vid den utstöttas fötter. Robert Langdon fylldes av en plötslig vördnad och föll på knä. Ett ögonblick tyckte han att han hörde en kvinnoröst …. seklernas visdom … som viskade till honom ur avgrunden."
Länk: http://www.grandmotherscouncil.org/Psykets Arkitekt/Arketyper
Varje människa ett Shakespeare-drama!!

 

Det vimlar av arketypiska filmer, som Starwars, Braveheart, ja, man skulle nog kunna kalla de flesta filmer för det kollektivt omedvetnas arketypiska speglar. Mina söner och jag har en filmklubb, dvs. då och då går vi på bio tillsammans, och vi ser nästan alltid samma tema, hjälten som slåss för att rädda världen och prinsessan. De flesta böcker berättar också på ett arketypiskt sätt om den enskilde individens väg till psykologisk mognad.

När man inser hur mycket man kan påverka sin yttre verklighet genom att förändra i sina inre rum, genom att förändra sina egna attityder, blir man än mer sporrad att fortsätta experimentera.
 

 Lammas

eagledrum  

Det Stora Års-Hjulet vrids från sommar till tiden för den första skördefestivalen vid Lammas, som hålls 1 eller 2 augusti.
Den andra skördefestivalen infaller på höstdagjämningen, ca 21 september.  Som Kyndelsmäss är gryningen på Års-hjulets långa dag, så är Lammas skymningen. De båda symboliserar sprickan mellan världarna, mellan vinter och vår, mellan sommar och höst. Lammas är den tid då allting i naturen är i förberedelse för den annalkande hösten och då människorna firar naturens överflöd. Traditionell mat och dryck är bär, frukter, bröd, äpplen, cider, snaps och vin. Det är också en bra tid att reflektera över det gångna årets händelser, upplevelser, vinster och förluster, och göra en utvärdering. Och sedan att uttrycka tacksamhet både för sina egna individuella lärdomlärdomar och för alla naturens rika gåvor. Om vi tar till oss kunskapen att livet är en kontinuerlig erfarenhet av död och födelse, ökar våra möjligheter att skapa fred både på det inre och på det yttre planet.


 

Amuletter

 

Den sanna människan omfamnar gåvorna och möjligheterna som finns runt omkring var och en. Vi är gudar och gudinnor. Varje ögonblick skapar vi vår verklighet. Vi är inte bara drömmaren, vi är också själva drömmen.

Tiden är en viktig ingrediens i alla magiska dekokter.Ju skickligare, mer tränad häxan/shamanen är, ju kortare tid tar det att uppnå önskade resultat. Fullmånen är alltid en bra tid att göra amuletter. Då är de ‘kosmiska energierna’ som mest öppna för magiskt energiarbete.

 


Ceremonier och ritualer

fjader  


Sammantaget speglar ceremonier det grundläggande mänskliga behovet av just kontinuitet.

Häxmedicin:
Det är enkelt att göra små ritualer i sin vardag. Att tacka moder jord för maten t.ex. Att tacka kycklingen som har gett sitt liv för att mina barn ska växa och bli stora och starka. Att ge fåglarna lite överblivet ris eller potatis. Att vårda sina tillhörigheter och att skapa skönhet omkring sig. Att dansa och sjunga när man städar. Att vara arg när man är arg, hedra sig själv för att man äger en så kraftfull känsla och att man är vis nog att inte skada någon med den. En shamans uppsåt är att skapa skönhet med varje ögonblick. Att göra sitt liv till ett konstverk, kort sagt!
Det är gjort!


 

Endast då vi har löst upp våra hämningar och blockeringar tillräckligt mycket för att kunna uppfatta oss själva som ljud och ljus kan vi rida de extatiska vibrationernas vågor.
 

Symboler

 


Såsom uttryck för det okända och det ovetbara utgör symbolerna det omedvetnas språk, det som definitionsmässigt är okänt för vårt vardagliga medvetna medvetande.

Hela livet är en scen och vi är skådespelarna som spelar i de olika livsdramerna som utspelas överallt hela tiden runt hela jorden. När vi väljer att skriva om vårt manus, eller vår myt, så kan vi bli hjälten/innan i vårt eget liv.

Tänk på det: I vår tid nu har vi ont om hjältar och hjältinnor. Kanske det är dags för dig att bli din egen hjälte/inna i ditt eget liv.
 

Valborg/Beltane

 

Beltane signalerar en viktig tid därför att resan att ta sig igenom den långa och kalla vintern är en besvärlig resa.

Beltane betyder Bels eld, eller lysande eld.

Daggen på morgonen i tidiga maj anses ha magiska egenskaper. Att tvätta sitt ansikte med den är som att ge sig själv en magisk ansiktsbehandling.

Det finns sex former av eld: elden från gammelfar sol, elden som bor i jordmoderns mage, magman, elden som kommer från blixten, elden som är lavan som skapar stenfolket, elden som bränner trä, elden inom var och en av oss, den inre elden, vår livskraft och vår spontanitet.

Heliga eld inom oss, den eviga flammans boplats, bränn bort våra blockeringar. I det Stora Mysteriets namn, lär oss värme och godhet. Gammemor/lfar Sols kärlek smälter bort varje olikhet.
Tills vi i sanning blir ett.

 


Det övergivna lilla barnet-Syndromet

Blommande  

Som den Store Andens barn är vi människor hjärtat och känslorna i den Store Andens kropp.

 


Vårdagjämning

 

Två dagar per år är dag och natt lika långa. En av de två dagarna inträffar mellan 19 och 21 mars och kallas vårdagjämning, den andra inträffar mellan 19 och 21 september och kallas höstdagjämning. På engelska heter det ju equinox, som kommer från latinets aequus, som betyder equal, och nox, som betyder natt.
Urinvånarna i Central Amerika, Mayafolket, har firat vårdagjämningen så länge man kan minnas. När solen går ner på kvällen badas den stora pyramiden, El Castillo, i ljuset från solen. De förlängda skuggorna verkar löpa från toppen på pyramiden ner till botten, och skapar en illusion av en orm som slingrar sig nerför pyramiden. Detta har kallats för Solormens återkomst sedan urminnes tider.

 

Pengarna eller Livet?

twocoin  

Pengar är en ny form av slaveri och möjlig att skilja från den gamla formen av slaveri endast genom det faktum att den är opersonlig, att det inte finns någon mänsklig relation mellan herren och slaven. Leo Tolstoy.

 

http://www.youtube.com/watch?v=3qicabStQkc&NR=1Kyndelsmäss/Imbolc

 

Kyndelsmässodagen har fått sitt svenska namn av den gamla hedniska traditionen att fira ljusfest denna dag, den andra februari.

Slutligen, det växande ljusets festival
kan spåras till Amerika och ’the Groundhog Day’, som infaller den andra februari.
Om skogsmurveldjuret ser sin skugga denna morgon, så betyder det att vintern kommer att vara i ytterligare sex veckor.
Den traditionen kommer med stor sannolikhet från Europa, och särskilt från Skottland, där det finns en gammal folksång som går så här: Om kyndelsmäss-dagen är ljus och klar, så blir det två vintrar i rad. 

http://www.youtube.com/watch?v=JL3KG2L-evE&feature=relatedForntida Aliens

 

Medan både vetenskapsmän och religiösa ledare fortfarande funderar över möjligheten att det finns utomjordingar som besöker jorden, så håller en ny vetenskaplig teori på att ta form, nämligen det som kallas för ’the ancient astronaut theory’. Det är en teori som utgår ifrån att det finns bevis på att utomjordingar besökte mänskliga civilisationer för tusentals år sedan och blev dyrkade som gudar.

En av Ruby Morning Stars, främsta sierska i kristallsällskapets profetior är att mänsklighetens kosmiska ensamhetskänsla kommer att upphöra, och att vi på nytt ska lära känna våra bröder och systrar på de andra elva planeterna.

 

Medicinmän och kvinnor från indianstammarna från platån, Lakota, Oglala, Blackfoot, samlades med de östliga stammarnas Iroquis, Oneida, Seneca och Choctaw, och med syd-östra stammarnas, Hopi, Yaqui och Maya, i juni 1996 i Syd-Dakota. Dessutom kom en Maorishaman från det sydliga jordklotet samt en kvinnlig samerepresentant från norra delen av nordpolen. Samlingen kallades för Star Knowledge Conference and Sundance. De samlades därför att tecken beskrivna i urgamla profetior nu hade blivit synliga. Indianstammarnas talesperson berättar att de olika stammarna har gemensamma trossystem om stjärnfolken, att de härstammar från dem, och att stjärnfolkens besökare har påverkat utformningen av deras kultur, andliga liv och ceremonier. Alla olika indianstammar har lång historia om kontakt med stjärnfolk, och nu hade tiden kommit att avslöja deras budskap och profetior till jordens folk. Till råga på detta kommer stjärnfolken i snar framtid att återvända till jorden!
http://www.youtube.com/watch?v=sA4o9K0bKyA&feature=related
Sök på You tube: Native Elders Reveal Extraterrestrial ContactsReinkarnation

 


Det finns tusentals dokumenterade fall av reinkarnation, men inte ett enda av himmel eller helvete. Citat H. SwiftDeer.

Boktips: Shanti Devi, en berättelse om reinkarnation av Sture Lönnerstrand

 


Spådomar och förutsägelser

 

I Norden kallades sierskorna för valor. Människorna som levde då kallade till sig dessa sierskor för att få vetskap om hur framtiden skulle bli. Genom dem fick människorna svar på sina frågor om allt mellan himmel och jord, om liv och död, kärlek och hälsa. Våra nordiska valors beteenden stämmer väl överens med östliga shamankors och shamaners.

Historiskt sett har stora statsledare mer som regel än som undantag rådfrågat orakel’, mediala kvinnor och män, vid vissa tidpunkter i sina karriärer.

På nyårsafton är det tradition att sia det kommande årets höjdpunkter. Lek med tarotkort, runor, stöp bly, läs kaffesump, teblad. Och/eller kalla in din egen inre dröm-siare innan du ska somna, och be om en framtidsdröm. Lägg för säkerhets skull till att du vill ha en helande, inspirerande och kärleksfull dröm.


 
Vintersolståndet
Solstice’ på engelska är sprunget ur två latinska ord, ’sol’, som betyder ’sol’, och ’sistere’, som betyder ’stillastående’.

solan  


I det gamla Rom firades Saturnalia,
en sju dagars festival tillägnad Saturnus, 17 – 23 december. Runt 200-talet fanns det många religioner och spirituella sekter som följde romarnas exempel. Många, om inte alla, firade sin gudsmans födelse ungefär vid tiden för vintersolståndet. Kejsare Aurelian (270 – 275) blandade ihop olika hedniska solståndsfiranden för gudar/frälsare som Apollo, Attis, Baal, Dionysus, Helios, Hercules, Horus, Mithra, Osiris, Peseus och Theseus, som alla hade sina födelsedagsfester runt den 25 december, till en enda festival som han kallade Den obesegrade Solens Födelsedag och den dagen förlades till just den 25.te. Gradvis accepterade hela den kristna kyrkan det datumet för att fira även sin Guds son, Jesus födelsedag, som därför sammanfaller med vintersolståndet, Yule och Saturnalia. På 1100-talet var julen den viktigaste festen på hela året i hela Europa.
På 1600-talet, under reformationens inflytande, blev många av de gamla sederna undantryckta och kyrkan förbjöd processioner, färgglada ceremonier och lekar.  

Växter som associeras med vintersolståndet:
Lagerbär – lycka och hälsa. Järnek – evighet, odödlighet, stöter bort negativitet, vintermagi. Tallen symboliserar uthållighet, långt liv. Klöver stöter bort fientlighet och osämja. Ingefäran representerar kärlek, hälsa, framgång. Myrran – skyddar och renar. Muskotnöt är för klärvoajans, Saffran är för helande, klärvoajans och rening. Granen för oskuldsfullhet och tillit, barnens träd.

 

De bäst kända vintergudinnorna i den keltiska traditionen är Dagda, och hennes dotter Brigit. Brigit lärde smederna konsten att använda elden till att smida metall. Hennes flamma, liksom det nya ljusets flamma, lyser in i andens och sinnets mörker, och Dagdas kittel försäkrar att Naturen alltid kommer att ta hand om alla sina barn. universe  

Du kan ge tillbaka din respekt, ha en balanserad attityd och ge uttryck för din uppskattning av naturens gåvor. Utan solen skulle inget liv finnas. Sluta klaga på hur varmt eller kallt det är. Sluta kalla en molnig dag för en dålig dag. Alla solens ansikten är speglingar för oss. Det är genom att leva så, som vi blir balanserade och integrerade med krafterna som finns i universum och som vi kan kliva in i en gemensamt stärkande relation med hela skapelsen.

 
Bumerangeffekten

karisma  De fyra universella lagarna:
1: Den harmoniska energilagen, minsta motståndets lag. Vilket betyder att man ska sträva efter att lägga in minsta möjliga ansträngning för mesta möjliga resultat. 2: Kvinnans lag: Allting är fött ur den kvinnliga formen. 3: Barnens lag: Ingenting får göras för att skada barnen. 4: 0 – 9 lagen för all skapelse. Liv ger rörelse ger död ger återfödelse ger liv........

Alla är vi förankrade
med urmodern, vi stammar alla ur den stora moderns livmoder. Vissa av oss känner extra starkt att vi vill ta del av den shamanistiska kunskapen, vi känner oss kallade. En ung person som känner sig dragen till häxkraften har ofta varit trollkvinna/man i flera tidigare inkarnationer. Eldhärjningarna på femton och sextonhundratalet brände nog bort en väldig massa människor med kunskaper om den gamla religionen, men allteftersom tiden går, så återföds dessa själar, och kunskapen återerinras och uppdateras.

Vägen föds ur hjärtat, ett ljus som kommer ut ur mörkret. I hjärtat finns hemligheter som är som god mat som ger en näring.
I hjärtat föds orden, ord som är kapabla att ge både den stora lögnen och den stora sanningen. Ord är därför oerhört mäktiga och är magiska redskap för den som äger dem.

 


Allhelgona/Samhain
Ordet Samhain betyder sommarens slut, och betraktas allmänt som häxornas nyår. Allhelgona är en av två ande-kvällar som inträffar varje år, den andra är Beltane.

 

Över hela världen hedrar människor sina döda.
I Hong Kong kallar man helgen för ‘Yue Lan’, eller de hungriga spökenas festival. Det är vanligt att människor där bränner foton av frukt eller pengar vid den här tiden i tro om att det kan underlätta för dem på andra sidan.
I spansktalande nationer firas allhelgona som ‘El dia de los Muertos.
De firar i tre dagar, från den 31 oktober till den 2 november, och ägnar sig då åt att minnas sina döda. Många familjer skapar husaltare som de dekorerar med godis, blommor, fotografier, färskt vatten och den avlidnas favoritmat och dryck. Där ägnar man sig också, liksom i Sverige, att städa och göra fint på sina döda familjemedlemmars gravar.
I Kina är helgen känd som Teng Chieh, också där ger man gåvor till sina döda anförvanter, och tänder ljus och eldar.
I Skottland anses ett barn som är fött under allhelgona vara extra synskt.

I ett samhälle där vi sällan får lära oss att det är naturligt att ha kontakt med döda eller att läkning och förlåtelse är möjligt även över den gräns som döden tycks utgöra – och där mycket få av oss får den förberedelse vi behöver för resan bortom döden – är våra drömmar viktiga vägledare.I drömmarna kan vi försonas med anhöriga som gått bort.


 


Extaskraften

 

En sensuell massage av varandras kroppar, i skönhet och avslappning.
Först ska man massera sin partner från topp till tå, med fokus på andning djupt ner i magen. I nästa steg ska man kittla hela sin partners kropp med en fjäder. Som tredje steg ska man smeka över hela sin partners kropp med en pälsbit, för att lugna ner allt som fjädern virvlat upp. Sedan är det dags att byta plats med sin partner, och vara den som blir masserad, kittlad och smekt.

 
Höstdagjämning
Den 23 september 2010 är natt och dag precis lika långa, och snart kommer mörkret att övervinna ljuset. På denna dag är det balansen mellan ljuset och mörkret som hedras.

I det gamla England
var både solstånden och dagjämningarna inkluderade i de högt sofistikerade mysterierna som de Megalitiska stammarna, som förekom både Kelterna, Romarna och Saxarna med tusentals år, har lämnat till oss. Stonehenge och andra liknande strukturer kopplades ihop på ett sådant sätt att sommar- och vinter- solstånden och höst- och vår- dagjämningen kan utläsas. På Irland finns Longhcrew Carin som kallas en passage-grav. Den är designad så att ljuset från den uppstigande solen på vår- och höst- dagjämning faller in igenom en lång korridor och lyser upp en sten som finns där längst in, och som är dekorerad med astronomiska symboler.

 

Amerikas Stonehenge kallas en genom karbonmätning uppskattad 4,000 år gammal megalitisk stenformation belägen på Mystery Hill i Salem NH. Forskare vet inte om stenformationen skapades av nordamerikanska indianer eller av några okända immigranter från Europa. Formationen består av fem stående stenar och en fallen sten som pekar mot både soluppgången och solnedgången vid just vår- och höst- dagjämning. 

Kristendomen
har ersatt det tidigare paganistiska firandet med Mickelsmäss, en fest till ärkeängeln Mikaels ära. Då skulle skörden vara avklarad och en ny cykel av jordbrukande tog sin början. Det var en tid då man påbörjade nya hyreskontrakt, betalade sina skulder, och balanserade sina konton.

 I USA firas höstdagjämningen med festivaler och marknader. I Korea kallas festligheterna för Chusok, i Kina firas Skördemånen.

I Japan
firas höstdagjämningen med en sexdagarsfestival som kallas för Higan-e. Sex dagar valdes medvetet därför att varje dag baseras på en av de sex riktlinjerna som ska leda till nirvana: att ge, att observera omständigheterna, uthållighet, bemödande, meditation, visdom. Ritualen inkluderar att ångra sina felsteg och att be för upplysning i nästa liv, och också att minnas sina döda genom att besöka sina familjegravar. För japanerna är det den ideala tidpunkten att reflektera över meningen med livet.

 

Skördefest!
Bjud in till en fest för att fira den rikedom som överallt står att finna i naturens överflöd.
Pryd ditt hem med höstens färger, rött, brunt, lila, orange, guld, gult, och indigo.
Fira med glädje och tacksamhet för naturens frikostighet.
Traditionell mat och dryck är vindruvor, vete, bröd, majs, rotfrukter, nötter, granatäpplen, nötter, ekollon, äpplen, bönor, squash, rött vin, öl, cider, salvia, kryddnejlika och kanel.Den Heliga Orgasmen

Sex av Bägare  

När den fysiska orgasmen flödar genom alla chakras, byggs energibroar in i den andliga kroppen och till den visdom som där finns att få. Det energiflödet öppnar också upp till det som kallas för drömmandet.

Allt som allt är orgasmen antagligen den mest andliga och heliga processen tillgänglig för oss som fysiska varelser.

Kvinnan blir gudinnan som föder fram guden.

 

Månkalendern

Mooncykles  

I det undermedvetna kollektiva medvetandet formas en stark längtan efter balans, och fred. Och det är därför som kvinnor överallt börjar samlas för att göra månceremonier. Att samlas i månens sken vid eldar, och hedra den kvinnliga formen, moder jord, och gammelmor måne är det mest helande vi kan göra. På det viset kan vi alla aktivt vara med och återskapa den heliga balansen mellan den kvinnliga och den manliga energin i universum. Alla kan välja att dra sitt strå till världsfreds-stacken.'

 

De tretton månadernas kalender 
I olika kulturer runt jorden mäts tiden inte av klockans tickande sekunder, utan av årstider, rytmer och subtila förändringar i naturen som influerar och lyfter socialt nätverkande. Människorna på Andman -öarna följer en ' luktkalender ', en 'boskapsklocka' vägleder Nuererna i Sudan, och myriader av ljud och skuggor i skogen berättar för Karenklanen i norra Thailand när de ska göra vad.                    

 

Hopi-indianernas profetia: http://user.tninet.se/~tiu087h/hopi.htmVision Quest

 

The Source – Sorceress.

Vi är alla födda med kapacitet att drömma och att ha visioner. Det är vad som gör oss mänskliga, vi är djuren som kan få visioner och sedan försöka uppfylla dessa under sina jordeliv. 

Klantillhörighet

trumma  www.starstuffs.com/animal_totems/dictionary_of_animals.htm

 

Sommarsolståndet

akten  


Låt oss jämföra årshjulets fyra kvartal med måncykelns fyra kvartal, och också kvinnans menstruationscykels fyra stadier, så kan vi konstatera att sommarsolståndet infaller på samma punkt som kvinnans ägglossning äger rum, alltså då hon är som mest fertil. Om årstidshjulet skulle vara moder jords menstruationscykel, så skulle det betyda att moder jord är som mest fertil på sommarsolståndet. Vilket hon ju är.

Det är nog ingen slump att vår svenska kronprinsessa gifter sig just den 19 juni, på självaste sommarsolståndet. Den hedniska ceremonin för att fira det heliga famntaget mellan gudinnan Freja och guden Frej har utspelats sedan urminnes tider.

 
Mörk energi – Ljus energi
Balansen mellan ljusa och mörka krafter har alltid existerat på den här planeten. Gammelmor Jord är dualiteternas och paradoxernas planet, och så kommer det att förbli.

 

Ur Vinden är min mor av BearHeart:
Tankens kraft

Antag att du blev ovän med någon du uppfattade som otrevlig på alla sätt. Den här personen ser ingenting gott hos någon. Till slut riktade sig detta mot dig och du blev förolämpad. Du tycker det är svårt att förlåta den här personen och tanken på honom får all lagrad ilska att stiga till ytan. Föreställ dig nu en annan person som gjorde något verkligt trevligt mot dig, inte för att få något i gengäld, utan bara för att få dig att må bra. Den handlingen visade en hel del respekt och du älskar den personen innerligt.

Här kommer då mitt exempel: Du känner vrede när du tänker på den otrevliga personen och sedan svänger du helt och känner kärlek när du tänker på någon annan. Du ändrade inte dina känslor, du ändrade bara dina tankar och dina känslor följde efter.

Tankar påverkar alltså våra känslor liksom våra kroppar. Det är därför det är bäst att veta vad man lägger in i sitt medvetna medvetande därför att allt är energi, vibrationer.

 

En god natts sömn
Om du har haft en mycket hektisk dag är din kropp trött när du går och lägger dig och du kan kanske somna direkt, men ditt psyke tvärtom ökar sin aktivitet. Varför vaknar du trött en del morgnar medan du andra morgnar känner dig utvilad trots att du sovit lika många timmar? Du vaknar upp trött därför att ditt sinne var i full fart hela natten, arbetade med allehanda drömmar som kom och gick och försökte tala om något för dig. På morgonen får du tvinga dig själv att stiga upp och du släpar dig runt hela dagen. Till och med på arbetet, där du behärskar alla detaljer, kan du inte riktigt komma igång.
Hur ska du då hantera de här inre frågorna?Kontrollerad Dårskap

Altare  


Vid någon punkt i varje människas livscykel kommer människan att kliva in i sin inre shaman/botare, och ta sin kraft, det är helig lag!

Om du känner att du vill få lite välgörande distans till vad det nu än kan vara: Tänd helt enkelt ett ljus, och påminn dig själv om att det som pågår nu både inom och omkring dig är endast en liten del av en oändlig helhet.
Ge ett ögonblicks kärlek till den pyttelilla skapelse som är du. Vi är alla den stora moderns söner och döttrar.
Det är gjort!

 


Bipolaritet
Trollkarlen  Citat Jimi Hendrix: "When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace ".

Allting i universum är vibrationer, och vibrationer kan förändras beroende på din mentala inställning. Meditation, koncentration, reflektion, avslappning, allt det påverkar din vibration.

 

 

Den inre tystnaden

  Ur Carlos Castaneda, Berättelser om makt:
"Enligt trollkarlarnas förklaring väljer krigaren ett ämne för drömmandet genom att hålla fast en bild i tankarna medan man stänger av den inre dialogen. Om man kan låta bli att tala med sig själv ett ögonblick och sedan håller kvar bilden eller tanken man önskar i drömmandet, om det så bara är för en sekund, kommer det ämne man önskar."

 

Skärtorsdagen

Blokullamone   I svensk folklore berättas att häxorna flög till Blåkulla varje skärtorsdag för att kopulera med Djävulen i egen hög person.
Den berättelsen ingår i den indoktrinering som pågick under medeltiden då människorna skulle omvändas från sin hedendom till den nya religionen, kristendomen.
If you’re not with us, you’re against us- syndromet.'
En massiv indoktrinering av folksjälen inleddes. Den gamla tidens prästinnor och helerskor blev förfärliga och livsfarliga häxor.

De gamla ritualerna till bl.a mångudinnan Freja förlades med dödsstraff. Den förkristna jordfader gud, den behornade, hjortkungen, förvandlades till den onda djävulen.I den gamla religionen var sex tvärtom både heligt, andligt, och helande. Mötet mellan det kvinnliga och det manliga var upphovet till allt liv, och firades varje midsommar.
 

Never forget the burning times: http://www.youtube.com/watch?v=tIZoQjh7M1U&feature=relatedDen heliga Energikroppen
Som mänskliga själar har vi både en fysisk kropp och en energi kropp som tillsammans hjälper oss att uppleva vår verklighet och att interagera med andra på det jordiska planet.

Helig Energi  

Den mänskliga kroppen
är absolut vacker och intrikat designad och vibrerar med färg, ljus och rörelse, en människosymfoni.

Alla har potentialen att kunna se energikroppar.

När vi är i ande-världen, väljer vi att födas in i fysisk form. Vi valde det för att uppleva, lära, förändras,
och skapa skönhet i den fysiska formen. Ultimat är varje cell i vår kropp en enda strävan, varje fiber i vårt ljusfält, att återigen uppleva formlöshet, att återvända till ren ande-form. I shamanskolan sägs det att vi kommer in i fysisk form med ett enda uppsåt, att bli mästare över den fysiska formen. Det är genom fysiskt mästerskap som formlöshet uppnås.

 
 


Blommande Trädet

Blommande  
När vi upplever det blommande trädet hör vi en åskblixt inne i vårt mörker. Sedan ser vi åskan inne i ljuset.
Den ena talar tyst till oss, och den andra sjunger om vårt lärande.Tillsammans blir de en sång. Den sången de sjunger är Coyotens sång, lärandets ömsinta skojare.Som coyoten sjunger, ekas hans sång av många andra coyoter. De sångerna är sångerna av de många reflektioner som lever inom var och en av oss.Genom att krama ett träd kan man känna trädets livskraft.

Sammanblandningen av den manliga och den kvinnliga energin är det som ger upphov till allt nytt liv. Samma kraft kan ge en kraften att hela någon.

 Medicinhjulet

  Medicinhjulets cirkel är Universum. Det är förändring, liv, död, födelse och lärande.

Nyckeln till användandet av medicinhjulet är rörelse. Ordet Taro har sitt ursprung i det latinska ordet Rota som betyder hjul.
De fyra riktningarna på hjulet representerar både inre och yttre kvaliteter:


I centrum av den heliga spiralen residerar den ur-kvinnliga naturen. 

Genom att man placerar sig i det uråldriga rummet, som alltid har funnits och alltid kommer att finnas, ansluter man sig till en hel rad av förmödrar och förfäder, som en gång har ägt stor visdom.


The Third Eye Tornet Boken om Tarot & Häxkonst Häxbrev Föreläsningar & Events The Third Eye
Skolan Drömmen Sagan Om Bildarkivet Jolandas Vänner
Drömmen